Sommerhilsen fra soknepresten


Den blomstertid nå kommer...

Vi er vel heldige, vi som bor i denne delen av verden!
Vi har fire årstider! Jeg synes det er kjempespennende å følge naturens gang, fra alt er dødt midtvinters, til de første frøene blir lagt i jorden, til det spirer, blomstrer og bærer frukt. Så kommer høsten, og frukten av arbeidet vår og sommer, kan høstes inn. For det er ikke til å komme forbi, det er litt arbeid med hage. Det må vannes, gjødsles og lukes. Men det er verd det, når tomater og agurker fra egen hage kan nytes!

I oppveksten min var det stadig predikanter og talere som advarte mot sommertiden. For når ferietiden kom, var det fare på ferde. Troen kunne dø ut av mangel på næring og påfyll. Mange tok fri fra gudstjenester, møter, bibellesning og bønn, fikk vi høre. Varsellampene blinket, og det ble en litt tung bør å bære på når vi som familie hadde sommerferie på hytta.

For meg har det blitt befriende å lese lignelsen Jesus forteller om såkornet. Såmannen sår kornet, og når han sover og står opp, spirer og vokser kornet. Mannen vet ikke hvordan det skjer, men av seg selv gir jorden grøde.
Mark 4.26-29

I juli blir det ingen gudstjenester i Torridal kirke, sånn er ordningen vi har fått fra biskopen. Jeg kommer til å savne fellesskapet med dere, men jeg er ikke lenger redd for at troen skal visne og dø!
Troen er Guds gave, og sommertiden kan bli en blomstringstid også for troen og livet!

God sommer til dere alle sammen!

Hilsen Liv Turid Blesvik

Tilbake